isprobajte!

Kiselo vrhnje možete napraviti sami kod kuće: Potrebna su vam tri jednostavna sastojka!

Shutterstock
15.01.2023.
u 06:00

U današnje vrijeme sve više ljudi počinje pripremati neke namirnice samostalno kod kuće - od početka do kraja - kako bi izbjegli konzervanse kojih su pune namirnice na policama trgovina, i sve više njih shvaća da priprema kruha, jogurta, keksa, čokolade nije uopće komplicirana, a puno je zdravija opcija. Baš kao navedene namirnice, samostalno možete pripremiti i kiselo vrhnje - treba vam svega tri sastojka!

Uzmite sljedeće stvari:
1/4  šalice punomasnog mlijeka
1 čajnu žlicu destiliranog bijelog octa
1 šalicu slatkog vrhnja

 6 mitova o kuhanju tjestenine: Kuhate li je i vi pogrešno?

1/6

Priprema:
Umutite mlijeko i ocat u jednoj zdjeli i ostavite 10 minuta da odstoji. Zatim, u staklenku stavite slatko vrhnje, dodajte mješavinu mlijeka i octa i dobro promiješajte. Prekrijte staklenku - možete koristiti poklopac, ali i kuhinjsku krpu koju ćete stegnuti gumicom.

Ostavite smjesu da odstoji barem 24 sata na sobnoj temperaturi, a za još bolji rezultat možete ostaviti i 48 sati. Doći će do fermentacije i smjesa će se zgusnuti - i eto kiselog vrhnja!

Real Simple savjetuje da dobro ohladite vrhnje prije posluživanja.

Želite peći kolač, ali nemate mlijeko? Nema problema, postoji nekoliko namirnica koje možete koristiti umjesto njega:

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije